Hei. Denne butikken er midlertidig stengt. Vår butikk i Fredrikstad er fortsatt åpen som normalt: 12.00-17.00 (Man-Lør) Vi jobber for tiden med å få gode avtaler med nye leverandører å regner med at nettbutikken vil åpne igjen i november/desember med et helt nytt design og utvalg av produkter. I mellomtiden ønsker vi dere velkommene til vår butikk i Fredrikstad som er åpent som normalt.

Hvorfor velge silikonbasert glidemiddel

Posted by admin 21. May 2017 0 Comment(s) Sexguide,

Grunnen er enkel: personlige glidemiddel må ha spesielle egenskaper for å håndtere omgivelsene inne i en vagina.

Glidemiddelets egenskaper som er nødvendige for å holde slimhinnen fuktig beskrives av kjemikeren Dr. rer.nat. Herbert Widulle fra Tyskland:

 

Slimhinnen er et organ i kvinnekroppen som vokser kontinuerlig, og den eneste åpningen, som er påvirket av kvinnes hormonelle status. Dermed kan forholdene i skjeden endres dramatisk med alderen, så vel som under den månedlige hormonelle syklus. Stabiliteten av modne slimhinner i skjeden avhenger av den månedlige hormon syklusen. Etter slutten av syklus kommer utflod fra innsiden av legemet gjennom vagina som ikke er tilstrekkelig nok for å stabilisere slimhinnen helt.

 

En liten mengde av vann/veske slippes ut fra kvinnes kropp, gjennom den vaginale slimhinnen, og gjennom vagina vasker bort giftige stoffskifteprodukter, mikroorganismer så som gjær/sopp og døde slimhinneceller fra kroppen. Når en kvinne er seksuelt opphisset vil denne strømmen øke og bli mer merkbar. Men selv om strømmen er lav på andre tidspunkter, må kvinnens kropp produsere dette for trivsel og helse: utflod fukter vaginale slimhinner og reduserer friksjonen mellom de ulike delene av vagina, når hun for eksempel går, jogger eller løper. Når slimhinnene stopper/reduseres etter overgangsalderen eller etter en behandling av kreft, kan det oppstå ubehagelig smerte.

 

Situasjonen etter overgangsalderen

Dersom utslippet er redusert etter overgangsalderen, vil kreftene som opprettholder strukturen i vagina reduseres eller forsvinne helt. Slimhinnene kan bli sett på som en barriere. Bare hvis differensialtrykket av vannet gjennom barrieren (slimhinnen) er stor nok, er små forskjeller i oppbygningen av barrieren jevnet. Utslippet fra innsiden til utsiden av slimhinnen er ikke lenger balansert gjennom hele slimhinnen, men i noen små områder vil utslippet være mindre, og i noen andre områder større enn gjennomsnittet på grunn av små forskjeller i strukturen. Dette vil generere rifter og gjør slimhinnen gjennomtrengelig. Naturligvis blir transporten av giftstoffer gjennom huden deretter redusert.

Personlige glidemiddler kan minimere friksjon og redusere rifter og dermed redusere smerte.

 

Egenskapene til silikon-baserte glidemidler

Silikon har noen forbløffende egenskaper, som gjør dem til en perfekt råvare for medisinske stoffer for behandling av vaginal tørrhet:

Det viktigste aspektet er at dens ingredienser Cyclopentasiloxane, dimethicones og dimethiconols ikke kan trenge gjennom slimhinnene. Dette ble påvist i ulike tester med Pjur silikon smøremidler på vegne av FDA. Silikon kan bare trenge gjennom det menneskelige legeme ved konveksjon. Det betyr at de kan transporteres med blodsirkulasjon, men de kan ikke migrere uten et transportmedium.

I tillegg, silikon partikler er større enn porene i hud, slik at det ikke blir absorbert av slimhinnene.

Disse egenskapene er unike. Silikon gjenoppbygger gradient av vanntrykk over slimhinner, noe som er nødvendig for en stabil og sunn slimhinne, uten å blokkere vannstrømmen.

Dette betyr, at silikon ikke er skadelig for kroppen i det hele tatt.

Silikonbasert glidemiddel en av de beste løsningene for å behandle vaginal tørrhet.

Leave a Comment